"Waar kan ik u mee helpen?"

Behandeling en begeleiding bij beperkingen in de bewegingen. Onderstaande behandelmethodes kunnen toegepast worden bij de individuele problematiek.
Na een CVA, of een hersentumor of de diagnose MS of Parkinson veranderd het leven drastisch. De dagelijkse dingen kosten moeite en tijd.
Lees meer...
Als u geopereerd bent aan een nieuwe knie of aan een nieuwe heup dan kan bewegen niet zo eenvoudig kunnen zijn. Als u merkt dat uw herstel vertraagd, of als u angst ervaart tijdens bewegen en dat u niet meer naar buiten durft, of bang bent om (nog eens) te vallen.
Lees meer...
Bij veel mensen met rug- en nekklachten kunnen de klachten voor een deel verklaard worden vanuit de houding en de zwakte van de stabiliserende spieren.
Lees meer...
Tijdens de zwangerschap je goed voorbereiden op de bevalling en de tijd erna
Lees meer...
Het lichaam bestaat uit verschillende onderdelen; botten, spieren, banden, gewrichten, organen en huid. Zonder bindweefsel kunnen deze delen kunnen niet samenwerken met elkaar en dus niet functioneren.
Lees meer...

Neurorevalidatie

Na een CVA, of een hersentumor of de diagnose MS of Parkinson veranderd het leven drastisch. De dagelijkse dingen kosten moeite en tijd. Bovendien gaan deze aandoeningen vaak gepaard met enorme vermoeidheid.

Vaak worden mensen die een groot CVA hebben doorgemaakt eerst een tijd opgenomen in een revalidatiecentrum. Daar leer je op verschillende manieren om te leven met de beperkingen die je ervaart, en waar nodig wordt er geprobeerd om verloren vaardigheden opnieuw te oefenen. Soms wordt de klinische opname in een revalidatiecentrum gevolgd door de poliklinische revalidatie. Tijdens de poliklinische revalidatie zie je verschillende disciplines zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie. Als er alleen nog fysiotherapie nodig is, dan is revalidatie in een revalidatiecentrum niet mogelijk. Op dit punt kan Fysio Kolster veel voor u betekenen.

Met de kennis van neurologische training kan ze u stappen verder brengen. Het is samen kijken wat u kunt en welk doel u heeft om te trainen. Bijvoorbeeld “de drempel bij de voordeur nemen”, Of “traplopen zonder leuningen”, zodat u weer bij uw dochter op bezoek kunt. Maar ook lopen naar de supermarkt, of iets kunnen pakken uit het onderste schap of een bovenkastje. Maar ook als u weer wilt leren schrijven met de aangedane arm is dat bij sommige personen ook mogelijk. Anders trainen we de andere arm voor de fijne zaken. Op deze momenten gaan we eerst verschillende testen, bijvoorbeeld hoe is de balans, wat is uw loopafstand, hoeveel kracht heeft u? Door die testen kunnen we de huidige basis meten en kunnen we duidelijk vooruit gang zien. Dit wordt ook wel objectief meten genoemd. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van evenwichtstraining. Bijvoorbeeld hoe kunt u naar de supermarkt leren lopen als de scheve stoep en een bocht nemen al zo moeilijk gaat. Slalommen om pionnen heen en evenveel gewicht kunnen nemen op links als rechts. Ook de houding is regelmatig afwijkend als iemand een CVA heeft doorgemaakt. Ook kunnen we starten met op en af stappen op een stepblok in de loopbrug waar u steun kunt nemen aan beide zijden, en dan als dat goed gaat om op en af te stappen zonder steun dan kunnen we de minitrampoline gebruiken. Hierdoor leert u balans te houden in een veilige omgeving waar u toch kunt leren om zonder handen een trap op te kunnen. Er is een heel scala aan mogelijkheden om de beperkingen zo klein mogelijk te krijgen.